Terapii

DE UNDE A INCEPUT TOTUL?

   Inca de la inceputul vietii pe pamant oamenii au folosit diferite stiluri si metode pentru a alina dureri si pentru a vindeca corpul. Inca de la inceputuri, oamenii au vanat pentru supravieturire, s-au luptat pentru teritorii si au fost nevoiti sa descopere metode si tehnici de lupta.

   Cum nicio lupta nu se termina fara urmari fizice, acestia au folosit palma si degetele pentru a freca, pentru a masa, pentru a alina durerea rezultata in urma luptei cu adversarul, care nu neaparat era om, ci animale salbatice.

   Fie ca se foloseau de anumite parti ale corpului (degete, mana, cot, picioare,etc) instictiv sau cu ajutorul unor revelatii, stramosii nostrii reuseau de cele mai multe ori sa vindece afectiuni grave ale corpului (luxatii, fracturi, dureri osteo-articulare, etc).

   Oamenii de stiinta spun ca terapiile manuale isi au originea in zona Chinei, insa fiecare popor si-a dezvoltat propria tehnica de vindecare, ulterior terapiile au migrat o data cu razboaiele si cucerirea teritoriilor.

   Vechile scrieri din Egipt, Persia, Grecia, Roma si tarile asiatice mentioneaza efectele pozitive ale terapiilor manual, incepand cu masajul si terminand cu tehnici de chiropractica.

   Conform gandirii taoiste, universul este un tot format din materie si energie, stapanit de doua forte antagoniste si complementare numite INN si YANG, fara de care Universul nu ar fi intr-un echilibru perfect, aceste forte fiind prezente in lucruri si fenomene.

   Considerat parintele Tao-ismului, Lao-Tzeu nascut in anul 604 i.e.n, spune ca omul este in armonie cu energia cosmica din care a luat nastere viata si ca ruperea acestor legaturi duce la aparitia bolilor, mai intai in plan energetic, apoi manifestandu-se si in plan fizic.

   Putem spune ca totul in Univers inseamna miscare!

   Toate energiile in corp circula in mod organizat si ciclic, iar o dereglare a acestora inseamna boala si incetarea definitive a circulatiei inseamna moarte.

   Pana sa apara boala fizica, sistemul energetic al organismului va interveni in mai multe etape si se va apara cu ajutorul sistemului musculo-tendinos.

   In momentul in care energia care guverneaza sistemul muscular este depasita si nu poate face fata, va interveni energia sistemului limfatic al corpului.

   Dupa ce si aceasta energie va fi depasita, boala se va instala incet dar sigur asupra anumitor organe, care la randul lor isi vor manifesta neputinta.

   Daca transpuneti aceasta teorie in orice terapie alternativa si complemantara, veti observa ca totul are o logica si orice miscare, manevra, vor fi folosite pentru a imprima miscare, pentru a reporni (daca mai este cazul) un organ, o structura.

   Ce este de inteles ca ar la indemana oricui sa trateze aceste dezechilibre energetice si implicit sa redea acea stare de bine pe care a avut-o organismul.

   Corpul ne transmite semne, ne trage semnale de alarma  pe care noi trebuie sa le bagam in seama.

   In viziunea mea consider ca boala poate fi considerata un lacat cu cifru, iar vindecarea este reprezentata de combinatia catorva numere care pot deschide acest lacat.

   Trebuie inteles ca intr-un process de vindecare nu este indeajuns un singur numar (terapie, metoda, process), ci este nevoie de folosirea tuturor numerelor si in ordinea corecta.

   Nu trebuie sa fii bucatar sa intelegi ca pentru a face o mancare este nevoie de anumite ingredient, adaugate intr-o anumita ordine si la un anumit timp.

   Pai cum vine asta? Foarte  simplu.

   Pentru a face ciorba gustoasa  avem nevoie de apa, legume, condiment, pe care le adaugam intr-o anumita ordine (punem apa la fiert cu legumele) si cu o anumita frecventa (dupa un anumit timp apa fierbe, dupa care putem adauga ce mai avem de pus in ciorba), apoi rezultatul va fi pe masura.

   Terapia de Reposturare este o modalitate de a echilibra organismul si de a “calma” nervii iritati. Normalizeaza functiile organismului prin tehnici si manevre speciale, reduce tensiunea din toate structurile corpului, reduce tensiunea din articulatii, imbunatateste circulatia fluidelor si permite organismului sa se relaxeze profund.

   Cand tensiunile sunt eliberate din organism, functiile sistemului imunitar sunt reluate, acest lucru permitand organismului sa se adapteze la schimbarile de mediu si de a rezista mai mult la boli.

   Tensiunea din organism se datoreaza si unor acumulari de acid lactic, fiind un rezultat al oboselii, traumelor, stresului, dezechilibrelor chimice si mai ales a unei circulatii slabe a fluidelor (energiei).

   In timpul terapiei, muschii se relaxeaza, fapt ce permite sangelui, limfei si energiei sa curga liber, in tot acest timp toxinele sunt eliberate si apoi eliminate.

   Am tot auzit de durerile de dupa o terapie complemantara.Adica de ce sa ma doara spatele daca aplic o terapie?

   Dupa cum spuneam, in timpul terapiei corpul elibereaza endorfine, dar si toxinele continute pana la nivel celular, fapt care produce aceste dureri.

   Aceste dureri vor fi prezente in corp pana corpul reuseste sa elimine aceste toxine. Este indicat ca dupa terapia de Reposturare, la un interval de 1-2 zile sa se intervina cu reflexoterapie sau drenaj limfatic manual. Pentru o mai buna eficienta si in functie de varsta organismului si vechimea afectiunii se poate folosi schema reposturare-eliberare toxine-reposturare.

close

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut minunat în căsuța de email, în fiecare lună.

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.